Bir blog başlatmak kolaydır.
Elbette, sonraki aşamada çok zor olabilir; ancak genel olarak konuşursak, internet bağlantısı olan bir bilgisayarı olan herkes blog yazabilir.
Blog dünyasında yeniyseniz, bu sayfadaki ilk yazınızı yazmak için çevrimiçi bir blog kurmanın tüm temellerini size anlatacağım. İşte izlenecek altı adım:
1. Alan Adınızı Kaydedin
Alan adınız blogunuzun adıdır. Dokunabileceğiniz veya görebileceğiniz fiziksel bir şey değildir; ancak yalnızca web sitenize bir kitap veya yer adı gibi bir kimlik veren bir dizi karakter. Alan adınız, ziyaretçilerinize ne tür bir blogu ziyaret ettiklerini “söyler”.
Bir aracılığıyla alan adlarınızı seçebilir ve kaydedebilirsiniz. etki alanı kayıt memuru.
GoDaddy, NameCheap, ve Hover popüler olanlardan bazılarıdır.
Şahsen ben kullanıyorum NameCheap genellikle daha ucuz olmaları ve ömür boyu ücretsiz alan gizliliği korumaları sunmaları nedeniyle etki alanı kayıtlarımı yönetmek için. Ancak diğer saygın etki alanı kayıt şirketleri gayet iyi olmalıdır.
2. Bir Web Ana Bilgisayarına Kaydolun
Web barındırma, blog içeriğinizi (kelimeler, blog temaları, resimler, videolar vb.) depoladığınız fiziksel yerdir. Sahip olmak web hosting, web hosting sunucuları kuran ve yöneten firmalardan kiralıyoruz.
Var farklı web barındırma türleri piyasada ve bir web barındırma seçerken dikkate alınması gereken tonlarca şey var. Bu makalede bu ayrıntıları ele almayacağım – merak ediyorsanız, daha fazlasını öğrenmek için bu bağlantılara tıklamayı unutmayın.
Yeni blogcular için uygun fiyatlı ile küçük başlayın barındırma paylaşılan.
Hostinger (Aylık $ 1.99) ve A2 Hosting (Aylık $ 2.99) ucuz, güvenilir ve çoğu blog için yeterli özellikler sunuyor. Başlangıç için onları şiddetle tavsiye ettim.
3. Blog Etki Alanı DNS’nizi Barındırıcınıza Yönlendirin
Ardından, güncellemeniz gerekecek Alan Adı Sistemi (DNS) web barındırma DNS Ad Sunucusunu işaret etmek için alan adı kayıt kuruluşuna (1. adımda etki alanınızı kaydettiğiniz yer) kaydedin. Web barındırma DNS Ad Sunucunuzun ayrıntıları genellikle ne zaman size e-posta ile gönderilir? ilk önce hostinginize kaydolun.
DNS, Alan Adı Sistemi anlamına gelir ve gelen herhangi bir kullanıcıyı IP adresi sunucunun. Bu nedenle, bir kullanıcı tarayıcısına alan adınızı (örn. example.com) girdiğinde, DNS kayıtları web barındırıcınızın IP adresini getirecek ve blogunuzu kullanıcıya sunacaktır.
Yardıma ihtiyacınız olması durumunda, blog DNS’inizi şu adreste güncellemek için adım adım talimatları burada bulabilirsiniz: Namecheap.
4. Kurmak WordPress web barındırıcınıza
Blog yazmaya başlamak için önce web barındırıcınıza bir “blog yazılımı” yüklemeniz gerekir.
Bugünün pazarında çok sayıda “blog yazılımı” var, ancak WordPress açık ara en popüler sistemdir. Ücretsiz, popüler, iyi geliştirilmiş, açık kaynak topluluğu tarafından yaygın olarak desteklenen ve yeni başlayanlar için uygun. istatistiksel olarak, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki blogların %95’inden fazlası, WordPress ve var 30 milyardan fazla blog çalışıyor WordPress.
WordPress web sunucunuza manuel olarak kurulabilir; veya tek tıklamayla kurulum uygulaması kullanılarak otomatik olarak kurulur. Her iki yöntem de oldukça basittir ve kolayca yapılabilir.
WordPress Manuel kurulum
Hızlı bir bakışta, yapmanız gereken adımlar şunlardır:
- En son indir WordPress paket okuyun.
- için bir veritabanı oluşturun WordPress web sunucunuzda ve ayrıca MySQL erişmek ve değiştirmek için tüm ayrıcalıklara sahip olan kullanıcı.
- wp-config-sample’ı yeniden adlandırın.php dosyayı wp-config.php dosyasına kopyalayın.php.
- wp-config’i açın.php metin düzenleyicide (not defteri) ve veritabanı ayrıntılarınızı doldurun.
- Yerleştirin WordPress dosyaları web sunucunuzda istediğiniz konuma yerleştirin.
- Çalıştır WordPress wp-admin/install.xml dosyasına erişerek yükleme komut dosyası.php web tarayıcınızda. yüklediyseniz WordPress kök dizinde şu adresi ziyaret etmelisiniz: http://example.com/wp-admin/install.php; yüklediyseniz WordPress örneğin blog adlı kendi alt dizininde şu adresi ziyaret etmelisiniz: http://example.com/blog/wp-admin/install.php
- Ve işin bitti.
WordPress Tek Tıkla Kurulum
Çoğu blog yazarı, WordPress manuel.
Gibi tek tıklamayla kurulum hizmetleri desteği ile Softaculous (çoğu web barındırıcısında mevcuttur), yükleme işlemi çok basittir ve yalnızca birkaç basit tıklamayla yapılabilir.
Referans olması için, aşağıdaki resimler otomatik kurulum özelliğini nerede bulabileceğinizi gösterir. Hostinger Gösterge Paneli. Yüklemek WordPress, daire içine alınmış simgeye tıklamanız ve sahte kanıt talimatlarını uygulamanız yeterlidir – sizin WordPress sistem 5 dakikadan daha kısa sürede çalışır durumda olmalıdır.
Farklı web barındırıcıları için işler farklı görünebilir, ancak süreç temelde aynıdır. Burada gösterdiğim bu web sunucularından birini kullanmıyorsanız endişelenmeyin.
Giriş Yap WordPress Yönetici Sayfası (Arka Uç Sistemi)
Bir kez senin olsun WordPress sistem kuruluysa, oturum açmanız için size bir URL verilecektir. WordPress yönetici sayfası. Çoğu durumda, URL buna benzer olacaktır (yüklediğiniz klasöre bağlı olarak). WordPress):
http://www.exampleblog.com/wp-admin
Bu URL’ye gidin ve önceden ayarlanmış kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın; ve oradan, artık cihazınızın arka ucunda (kontrol paneli) olacaksınız. WordPress site – bu, blogun yalnızca yönetici olarak sizin erişebileceğiniz bir parçasıdır.
Bu arada – Yer imlerine eklemek iyi bir fikirdir. WordPress wp-admin giriş URL’si çünkü buraya çok sık geleceksiniz.
En son sürümü WordPress şu anda sürüm 5.9.3’tür – varsayılan olarak kullanıyor olacaksınız WordPress Gutenberg blok editörü olarak. Gutenberg çok fazla esneklik getiriyor. WordPress platformu. Bu özellikle yeni başlayanlar için kullanışlıdır, çünkü arka plan renklerini ayarlamak gibi pek çok şey artık gerekli değildir. kodlama. Blok sistemi, makale düzeni yönetimine de yardımcı olur.
Yeni bir gönderi yazmak ve yayınlamak için sol kenar çubuğuna gidin, ‘Gönderiler’ > ‘Yeni Ekle’yi tıklayın ve yazma ekranına yönlendirileceksiniz. Ön uçta işlerin nasıl göründüğünü (okuyucularınızın göreceği şeyi) önizlemek için ‘Önizleme’yi tıklayın ve gönderi tamamlandığında ‘Yayınla’yı tıklayın.
Hola! Artık ilk blog yayınınız yayınlandı.
5. Önceden Hazırlanmış Temalarla Blog Görünümünüzü Tasarlayın
Şimdi çıplak olduğumuza göre WordPress hazır, daha derin bir dalış yapmanın zamanı geldi. Tüm İçerik Yönetim Sistemleri gibi (CMS yükle) WordPress blog 3 ana unsurdan oluşur:
- CMS Çekirdeği – daha önce otomatik yükleyici kullanarak kurduğumuz sistem,
- Temalar – blogunuzun “ön ucu”, blogunuzun nasıl göründüğünü kontrol ettiğiniz yer burasıdır ve
- eklentiler – size blogunuz üzerinde kontrol ve işlev sağlayan eklentiler (bunun hakkında daha sonra konuşacağız)
Bir blog görünümü tasarlamak veya özelleştirmek için tek yapmamız gereken bir dizi PHP ve genellikle /wp-content/themes/ dizininde bulunan CSS dosyaları. Bu dosyalar ayrı WordPress çekirdek sistemler ve bunları istediğiniz sıklıkta değiştirebilirsiniz.
Çoğu bireysel blogcu sıfırdan kendi blog temalarını oluşturmaz. Bunun yerine, çoğumuzun yaptığı şey hazır bir tema (veya ham tema) seçip ihtiyaçlarımıza göre özelleştirmek. Sayısız güzellik var WordPress İnternetteki temalar – Google’da basit bir arama sizi milyonlara götürür.
İlk defa bir site kuruyorsanız, WordPress blog, sana önerim, hazır bir tema ile başlayıp, yol boyunca üzerinde ince ayarlar yapman.
İşte hazır alabileceğiniz yer WordPress tasarımlar:
- Resmi WordPress Tema Dizini (ücretsiz)
- Profesyonel Tasarım WordPress Temalar (50$ – 800$)
Aşağıdaki seçeneklere bakacağız.
Resmi WordPress Tema Dizini (Ücretsiz)
WordPress Temalar Dizini, ücretsiz olarak edinebileceğiniz yerdir WordPress temalar. Bu dizinde listelenen temalar, tarafından sağlanan çok katı standartları takip eder. WordPress geliştiriciler, bu nedenle bence ücretsiz, hatasız tema tasarımları elde etmek için en iyi yer burası.
Profesyonel Tasarım WordPress Temalar (Ücretli)
Yüksek kalite elde etmenin başka bir yolu WordPress temalar abone olmaktır WordPress Tema Kulüpleri veya profesyonelce tasarlanmış bir tema için ödeme yapın.
Tema Kulüplerini ilk kez duyuyorsanız, şöyle işliyor: Kulübe katılmak için sabit bir ücret ödüyorsunuz ve kulüplerde sunulan çeşitli tasarımları alıyorsunuz. Theme Club’da sunulan temalar genellikle profesyonelce tasarlanır ve düzenli olarak güncellenir.
Elegant Themes, Studio Press, ve Artisan Themes üç WordPress Tema Kulüpleri Tavsiye ederim.
Var dışarıda çok daha fazla kişi var – hatta bazı kulüpler emlakçılar veya okullar gibi belirli bir sektöre hitap ediyor; ancak bu makalede yalnızca üçünü ele alacağız.
Elegant Themes
Web sitesi: ElegantThemes.com / [simge etiketi] Fiyat: 89$/yıl veya 249$/ömür boyu
Elegant Themes tartışmasız en popüler WordPress sektördeki tema kulübü. 750,000’den fazla mutlu müşterisi olan tema sitesi, aralarından seçim yapabileceğiniz 800’den fazla hazır düzen ve tasarımla Divi Builder’ı sunuyor. Ayrıca, çevrimiçi işinizi güçlendirecek premium eklentileri indirmenize de olanak tanır. Elegant Theme aboneliği yeterince ekonomiktir. Yılda 69$’a sınırsız sitedeki tüm temalara erişimin keyfini çıkarabilirsiniz. Eklentileri de kullanmak isterseniz, yılda 70 ABD doları ödemeniz gerekir. Eğer seversen Elegant Themes, ömür boyu planı tek seferlik 199 ABD doları ödeme karşılığında da satın alabilirsiniz.
İle olan tecrübem Elegant Themes genel olarak olumluydu ve onları tavsiye etme konusunda hiçbir sorunum yok.
Uygun fiyatlı ve kullanımı kolaydır ve özelleştirme seçenekleri hemen hemen sonsuzdur. İster sıradan bir blog yazarı olun ister deneyimli bir iş adamı olun, Elegant Themes yalnızca web sitenizin estetik çekiciliğini artırmanın harika bir yolu değil, aynı zamanda sitenizi gezilebilir ve daha kullanıcı dostu hale getirmeye yardımcı olur, bu da daha fazla trafik çekmek ve işi artırmak için iyidir.
StudioPress
Web sitesi: StudioPress.com / [simge etiketi] Fiyat: 129.95 $/tema veya 499.95 $/ömür boyu
Eğer uzun zamandaysan WordPress kullanıcı, o zaman muhtemelen duymuşsunuzdur StudioPress. Onun için popüler Genesis Çerçeve, minimalist ve SEO dostu WordPress herkes için çerçeve StudioPress temalar.
StudioPress ihtiyaçlarınıza göre esnek fiyatlandırma sunar. Çocuk temalı Genesis Çerçevesi, bir kereye mahsus olmak üzere 59.99 ABD doları ödeme karşılığında kullanılabilir. Genesis Çerçevesini içeren premium temanın her biri 99 dolardır. Tüm temalara erişmek istiyorsanız, 499 $ ödeyebilirsiniz.
Artisan Themes
Web sitesi: ArtisanThemes.io / [icon tag] Fiyat: 129$ – 389$/tema
Artisan Themes her zamanki gibi değil WordPress tema kulübü. Bu tema kulübü, önceden hazırlanmış düzenlere sahip temaları indirmek yerine 20’den fazla düzen kullanarak sıfırdan bir tema oluşturmanıza olanak tanır. modüller (eylem çağrıları, döşemeli görüntüler, portföy elemanları, vb.).
Modülleri kendi temaları üzerinde serbest bırakabilirsiniz. En işlevsel ve çağdaş temalarından ikisi çivit ve Modüller. Diğerlerinden farklı olarak WordPress tema sitelerinde, temaları yalnızca ayrı ayrı her biri 129 ABD doları karşılığında satın alabilirsiniz.
Hazır Siteler ha istemeyen insanlar için mükemmelssle özelleştirme WordPress tema. Birkaç dakika içinde kurabilmeniz için işletmenizi en iyi tanımlayan temayı seçmeniz yeterlidir. Hazır Siteleri sadece belirtilen şekilde dükkandan tema yüklediyseniz kullanabilirsiniz.
6. Eklentilerle Blog İşlevleri Ekleyin
Eklenti, üzerinde çalışan bir eklenti uygulamasıdır. WordPress ve yeni özellikler ve işlevler ekler WordPress Blog. Neredeyse 60,000 ücretsiz eklenti var. WordPress.org resmi eklenti dizini şu anda ve diğer pazar yerlerinde on binlercesi daha mevcut.
Blog yazarları, içeriklerine her türlü işlevi eklemek için eklentiler kullanır. WordPress bloglar. Örneğin şunları yapabilirsiniz:
- Kullanarak bir iş panosu oluşturun WP Job Manager eklentisi
- Kullanarak çevrimiçi mağaza oluşturma WordPress WooCommerce fişe takmak
- Kullanarak bir podcast web sitesi yapın Basit Podcast Press eklentisi
- Şununla üyelere özel bir blog çalıştırın: Nexcess Hızlı Başlangıç
İlk defa kullanıyorsanız WordPress, işte başlamak için bazı temel (ve ücretsiz) eklentiler:
Güvenlik ve İstenmeyen Posta Korumaları için Eklentiler
Güvenlik ve spam koruması için, kontrol edin Akismet, Vault Press, WordFence, ve iThemes Security.
Akismet ile birlikte gelen en eski eklentilerden biridir. WordPress varsayılan olarak. Bu eklenti, spam olup olmadığını görmek için tüm yorumlarınızı hizmetine göre kontrol etmenize yardımcı olur. Tüm istenmeyen postaları toplar ve blogunuzun “yorumlar” yönetici ekranı altında incelemenizi sağlar.
Vault Press, ise Automattic tarafından tasarlanmış gerçek zamanlı bir yedekleme ve güvenlik taraması hizmetidir. Bu eklenti size sunuculardaki tüm gönderilerinizi, yorumlarınızı, medya dosyalarınızı, revizyonlarınızı ve pano ayarlarınızı yedekleme ve senkronize etme işlevselliği sağlar. WordFence ve iThemes Security gerekli olan her şeyi birleştiren eklentilerdir. WordPress güvenlik özellikleri. Bu eklentinin ana işlevi, sitenizdeki veya blogunuzdaki çakışan özellikler veya eksik herhangi bir şey hakkında endişelenmenize gerek kalmadan bir blogun güvenliğini sıkılaştırmaktır.
Blog Performansı için Eklentiler
için bir dizi performans optimizasyonu eklentisine ihtiyacınız var. blogunuzu hızlandırın. Neyse ki bu optimizasyonların çoğunu ücretsiz eklentilerle karşılayabilirsiniz.
Önbelleğe almak için – W3 Toplam Önbellek, WP-Optimize, LiteSpeed Önbellek, Hızlı performans, Hem de Autoptimize bilinen seçeneklerdir. Bir önbellek eklentisi, modern blog dünyasında olmazsa olmazdır – sunucu performansını artırarak kullanıcı deneyimini büyük ölçüde geliştirir, kırmızıuciindirme süresi ve sayfa yükleme hızının artması.
İçerik dağıtım ağı (CDN) için – Cloud Flare her şeyi birkaç tıklamayla entegre eden ücretsiz bir eklenti sunar.
Ayrıca – blogunuzda çok sayıda resim varsa – eklemeyi düşünün EWWW Image Optimizer. Kitaplığınızdaki görüntü dosyalarını optimize edebilen tek tıklamalı bir görüntü iyileştiricidir. Ayrıca, görüntüleri yüklerken boyutunu küçültmek için otomatik bir görüntü sıkıştırma özelliğine sahiptir. Görselleri optimize ederek sayfa yükleme sürelerini azaltabilir ve daha hızlı sonuç alabilirsiniz. site performansı.
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) için Eklentiler
Rağmen WordPress SEO dostu bir blog platformudur, blogunuzun SEO puanını yükseltmek için yapılacak daha çok şey vardır ve arama motorlarında daha iyi sıralama.
WordPress SEO Yoast ve All in One SEO Pack of tarafından geliştirildi Michael Torbert blog eklenti listenize iki çok iyi (her ikisi de ücretsiz!) eklemedir.
Gutenberg Blokları için Eklenti
Gutenberg editörünün tanıtılmasıyla birlikte WordPress 5.0, blog yazarları artık blok tabanlı bir düzenleyici kullanarak içerik oluşturabilir. Varsayılan olarak, WordPress paragraf, resim, harekete geçirici mesaj düğmesi, kısa kod vb. gibi bir dizi temel içerik bloğu sunar. Gutenberg Block eklentileri ekleyerek, blogunuza daha ilgi çekici öğeler (örneğin – SSS, akordeon, yazar profili, atlıkarınca, tweet için tıkla, GIF blokları vb.) ekleyebilirsiniz.
Stackable, Ultimate Blocks, ve CoBlocks denemek için üç kolay ve ücretsiz Gutenberg Block eklentisidir.
Son Düşünceler: Blogunuzu Kurmak Adım #1
Özet: Bir Blog Nasıl Başlatılır?
İşte karşınızda – ilk blogunuz. Söz verdiğim gibi – kolay peasy.
Ancak blogunuzu oluşturmak yalnızca ilk adımdır. Blogunuz hazır olduğunda, onu büyütmeye ve geliştirmeye başlamanız gerekir. Doğru veri kümesini kullanmak, en iyi araçları seçmek ve en iyi stratejiyi uygulamak, blogunuzun ne kadar başarılı olacağı üzerinde bir etki yaratır.
Gerekli zaman: 2 saat
Bir blog başlatmak kolaydır. Elbette, sonraki aşamada çok zor olabilir; ancak genel olarak konuşursak, internet bağlantısı olan bir bilgisayarı olan herkes blog yazabilir.
- Alan Adınızı Kaydedin
Alan adınız blogunuzun adıdır. Dokunabileceğiniz veya görebileceğiniz fiziksel bir şey değildir; ancak yalnızca web sitenize bir kitap veya yer adı gibi bir kimlik veren bir dizi karakter. Alan adınız, ziyaretçilerinize ne tür bir blogu ziyaret ettiklerini “söyler”. Alan adlarınızı bir alan adı kayıt şirketi aracılığıyla seçebilir ve kaydedebilirsiniz – GoDaddy, NameCheap, Hover popüler olanlardan bazılarıdır.
- Bir Web Ana Bilgisayarına Kaydolun
Web barındırma, blog içeriğinizi (kelimeler, blog temaları, resimler, videolar vb.) depoladığınız fiziksel yerdir. Web hosting sahibi olmak için, web hosting sunucuları kuran ve yöneten firmalardan kiralıyoruz. Yeni blogcular için, uygun fiyatlı paylaşımlı barındırma ile küçük başlayın – Hostinger (Aylık $ 1.99) ve A2 Hosting (Aylık $ 2.99) ucuz, güvenilir ve çoğu blog için yeterli özellikler sunuyor. Başlangıç için onları şiddetle tavsiye ettim.
- Blog Etki Alanı DNS’nizi Barındırıcınıza Yönlendirin
Ardından, web barındırma DNS Ad Sunucunuzu işaret etmek için alan adı kayıt kuruluşunda (1. adımda etki alanınızı kaydettiğiniz yer) Etki Alanı Adı Sistemi (DNS) kaydını güncellemeniz gerekir. Web barındırma DNS Ad Sunucunuzun ayrıntıları genellikle barındırma için ilk kaydolduğunuzda size e-posta ile gönderilir.
- kurmak WordPress web barındırıcınıza
Blog yazmaya başlamak için önce web barındırıcınıza bir “blog yazılımı” yüklemeniz gerekir. WordPress açık ara piyasada bulunan en popüler “blog yazılımı”dır – Ücretsizdir, popülerdir, iyi gelişmiştir, açık kaynak topluluğu tarafından geniş çapta desteklenir ve yeni başlayanlar için uygundur.
- Önceden Hazırlanmış Temalarla Blog Görünümünüzü Tasarlayın
Çoğu bireysel blogcu sıfırdan kendi blog temalarını oluşturmaz. Bunun yerine çoğumuzun yaptığı şey, hazır bir tema (veya ham tema) seçip ihtiyaçlarımıza göre özelleştirmek. Sayısız güzellik var WordPress İnternetteki temalar – Google’da basit bir arama sizi milyonlara götürür. İlk defa bir site kuruyorsanız, WordPress blog, sana önerim, hazır bir tema ile başlayıp, yol boyunca üzerinde ince ayarlar yapman.
- Eklentilerle Blog İşlevleri Ekleyin
Blog yazarları, içeriklerine her türlü işlevi eklemek için eklentiler kullanır. WordPress bloglar. Örneğin, WP Job Manager eklentisini kullanarak bir iş panosu oluşturabilir, kullanarak bir çevrimiçi mağaza oluşturabilirsiniz. WordPress WooCommerce eklentisi ile yalnızca üyelere özel bir blog çalıştırın Nexcess WPQuickStart vb.
Blog Yolculuğunuza Devam Edin
Yolculuğunuza devam etmek için bu dizideki diğer rehberime göz atın.
- Ne hakkında yazmalı? Blogunuz için doğru nişi bulma
- Blog yazarak nasıl para kazanılır: Blogunuzdan para kazanmanın 23 yolu
- Blogunuzu nasıl geliştirebilir ve büyütmeye devam edebilirsiniz?
- Blog trafiğinizi nasıl artırabilirsiniz: Blogunuzu İlk 10,000 sayfa görüntülemeye çıkarmak
Biraz Daha: Neden Blog Rehberimi Okumalısınız?
Bu siteyi kurdum, Web Hosting Sırları Açığa Çıktı (BHC), 2008’e geri döndük ve kısmen blog topluluğu tarafından büyük bir karşılama sayesinde, güçlenerek güçlendik.
O zamandan beri, BHC, Net’in web barındırma tavsiyeleri konusunda önde gelen sitelerinden biri haline geldi ve markaya çağdaş blog yazarlığının en güçlü seslerinden bazılarını çektim – hepsi bu kitaba ve siteye girdileriyle beslendi. bu, kendi kendine barındırılan bloglama yolunu başlatan herkes için başvurulacak kaynaktır.
Bu saçma sapan kılavuzla, blog yazma sorunlarınıza yönelik en hızlı, anlaşılması kolay ve her şeyden önce etkili çözümlerden bazılarını sağlayacağım – kendi deneyimlerimden ve yaptıklarından zevk alan insanların zihinlerinden derledim .
Blog Sahnesinde “Ben”
Yani… Bloglama Bugün Hala Buna Değer mi?
“Buna değer” ifadesi çok öznel olabilir. Bloglama, çok yönlüdür, muhtemelen para kazanmak, iş tanıtımı yapmak veya sadece zamanınızı işgal etmek için yararlıdır. Tamamen dürüst olmak gerekirse – blog yazmanın gerçek değeri kişiye bağlıdır.
1. Çevrimiçi Para Kazanmak
Blogların para kazanmasının birçok yolu var ve bugün yetenekli olanlar için fırsatlar daha da fazla. Günümüzde tüketiciler, güvenilir bir bilgi kaynağı olarak etkileyicilere giderek daha fazla bakıyor. Şirketler de bunu fark etti.
Yerleşik yemek blogcuları her ay binlerce dolar kazanmak.
Markalar, popüler blog yazarlarıyla yakın çalışma konusunda istekli olduklarını gösterdiler. Örneğin Somersbys, Polonyalı blog yazarlarıyla son pazarlama kampanyası. Sonuç, hem markalar hem de blog yazarları için bir başarıydı.
Bunun başka bir örneği olarak WPX Hosting SEO Bloggers’tan Matthew Woodward’ı ürün tanıtımı için ‘resmi maskotu’ olarak belirledi. Fırsatlarınız, hedef kitlenizin gücü kadar, seçtiğiniz niş alanda da yatacaktır.
2. İş Tanıtımı
Birçok işletme, harika görünen bir resmi sitenin yeterli olduğunu düşünerek hata yapar. dijital varlık. Bununla birlikte, kanıtlar, blog yazan şirketlerin ortalama olarak, Arama motorlarında% 55 daha fazla ziyaretçi ve% 434 daha fazla dizine eklenmiş sayfa.
Daha fazla dizine eklenmiş sayfa, aramada daha iyi sıralama şansı anlamına gelir ve bu da daha fazla trafik hacmine yol açar. Ne kadar çok ziyaretçiniz olursa, genellikle dönüşüm hacminiz o kadar yüksek olur. Aslında, birçok B2B pazarlamacısı, blog oluşturmanın çevrimiçi içeriğin en önemli türü olduğuna inanıyor.
3. Sadece eğlence için
Herkesin bir hobiye ihtiyacı vardır ve eğer işleri çok ciddiye almazsanız, temelde hiçbir ücret ödemeden blog yazabilirsiniz. bir dizi düzgün var ücretsiz web barındırma çoğu ücretsiz bile sağlayacak sağlayıcılar yeni subdomain ekle kullanmak için.
Biraz daha iyi performans gösteren bir şey isteseniz bile, bu yılda 100 doların altında bir fiyata elde edilebilir. Bilgileri yalnızca geniş bir kitleyle paylaşmakla kalmaz, aynı zamanda destekleyici beceriler de edinme şansınız yüksektir – resim düzenleme, SEO ve daha fazlası.
Sevdiğimiz Faydalı Bloglama Araçları
Yararlı ücretsiz araçlar ve web hizmetleri çevrimiçi olarak mevcut olsa da, sorun onları diğer tüm gereksiz ve/veya modası geçmiş araçlar arasında toplamaktır. Size zaman kazandırmak için, BHC’de her zaman kullandığımız kullanışlı araçların bir listesini burada bulabilirsiniz.
Yazı Yazmak
- After the Deadline – Gelişmiş stil ve grammar checker.
- Grammarly – En popüler web yazma asistanı.
- Hemingway App – Bu araçla kısa ve cesur yazın.
- Freedom.to – Dikkatinizi dağıtan web sitelerini engelleyerek yazmaya odaklanabilirsiniz.
- ByWord – Dikkat dağıtmayan yazma aracı.
- Evernote – Not kırpma ve üretkenlik aracı.
- Grammar Checker – Ücretsiz grammar checker Writer.com’dan
Resim Düzenleme
- Fotor – Sosyal medya gönderileri, posterler, davetiyeler vb. için güzel görseller aracını düzenleyin ve tasarlayın.
- Canva – Güzel görüntüler ve sosyal medya gönderileri tasarlayın.
- Cartoonize – Fotoğrafınızı anında oluşturun, düzenleyin ve kişiselleştirerek sanat eseri haline getirin.
- Design Wizard – Ücretsiz şablonlar ve hazır görüntüler kullanarak güzel görüntüler oluşturun.
- JPEG Mini – .jpeg dosyalarının boyutunu azaltın.
- Tiny PNG – .png dosyalarının boyutunu azaltın.
- Skitch – Görüntü notları alma.
- Pic Monkey – Ödüllü görüntü düzenleme aracı.
- Pik to Chart – Basit Infographic oluşturma aracı.
- Pixlr – Görüntü düzenleme aracı.
- Favicon.io – En iyi favicon jeneratörü.
Ücretsiz Stok Fotoğrafları ve Görseller
- Simge Bulucu – Büyük ücretsiz simge dizini.
- Morgule File – Ticari kullanım için 350,000’den fazla resim.
- Stock Snap – Haftalık eklenen güzel ücretsiz fotoğrafların bulunduğu resim dizini sitesi.
- BHC Free Icons – Şirket içi tasarımcı tarafından tasarlanan ücretsiz simgeler.
- Ucuz stok görüntüleri – Stok fotoğraflarını ucuza alabileceğiniz yerler
Referanslar ve Araştırmalar
- Dünya Bilimsel – Ücretsiz akademisyenler bülteni.
- The World Fact Book – Şaka yapmıyorum – doğrudan CIA’dan dünya bilgisi.
- Tech Republic – Teknik raporlar, raporlar ve teknoloji ile ilgili vaka çalışmaları.
- Marketing Sherpa – Ücretsiz pazarlama raporları.
- Ticaret pub – Ücretsiz dergiler, teknik incelemeler ve vaka çalışmaları.
- Hubspot Kütüphane – Pazarlamada iyi referans kaynağı.
- CrunchBase – Başlangıç şirketleri hakkında haberler.
- BuzzFeed Trending – BuzzFeed’deki en yeni konuları bulun.
- Yaratıcı Yazma İstemi – Fikirler ve yazma bloklarının üstesinden gelmek istemleri.
- Google Uyarıları – İzlediğiniz yeni içerik hakkında uyarı e-postaları alın.
Sosyal Medya, Pazarlama ve SEO
- Bing Web Yöneticisi Aracı – Bing’in ücretsiz site teşhis aracı.
- Google Web Yöneticisi Aracı – Google’ın ücretsiz site teşhis aracı.
- Twitter’da takip edin : – Rakiplerinizi takip edin
- Majestic SEO – Ücretsiz sürüm hızlı bir şekilde bir site bağlantı profili (CF / TF) kontrol etmenizi sağlar.
- Bay meşgul Hepsi Bir Arada Pazarlama, Satış ve Servis Otomasyon Platformu
- Similar Page Checker – Blogunuzda yinelenen sayfalar olup olmadığını kontrol edin.
- Explorer gibi – (veya rakiplerinizin) içeriğinizin sosyal metriklerini kontrol edin.
- Tweet Güverte – Birden fazla Twitter hesabını tek bir kontrol panelinden yönetin.
- Buzz Sumo – Büyük sosyal medya ağlarında popüler içerik ve etkileyicileri bulun.
- Tag Board – Sosyal medya pazar araştırması.
- IFTTT – İçeriği birden fazla sosyal medya platformunda kolayca yayınlayın.
Web Analizi ve Verimlilik
- Google Analytics – Ücretsiz web istatistikleri.
- Matomo – Google Analytics eksi Google.
- YouTube analitik – Sizinle ilgili istatistikler YouTube videolar.
- WP İstatistikleri – Karşılaştırın WordPress başkalarıyla blog.
- Process Street – Basit süreç ve iş akışı yönetimi.
Web Sitesi Hız Testi
- Bitcatcha – 10 yerden site hızını kontrol edin.
- Webpage Test – Web sayfası hızını ayrıntılı olarak kontrol edin.
- GT Metrix – Web sayfası yükleme hızını ayrıntılı olarak test edin ve izleyin.
Blog Yazarlığında Sıkça Sorulan Sorular
Alan adı ve web barındırma içeren bir blog başlatmanın tahmini maliyeti yılda 100 doların altındadır (ayda 10 dolardan az). Bu maliyet, kendi kendine barındırılan bir bloga dayanmaktadır (kullanılan WordPress). Maliyet dökümü, bir .com alan adı için yıllık 15 ABD Doları ve web barındırma ücreti için yıllık yaklaşık 60 ABD Doları olacaktır.
Blogculara nasıl ödeme yapıldığının daha iyi bir resmini elde etmek için, onları 2 türe ayırdım – biri doğrudan müşterilerle veya reklamverenlerle ilgilenirken, diğeri bir şirket veya ağ tarafından sunulan bir programa katıldığınız yerdir. Doğrudan müşterilerle veya reklamverenlerle iletişim kurduğunuzda, fiyatlandırma üzerinde daha fazla kontrole sahip olursunuz. Premium içerik (üyelik sitesi) satarak, doğrudan reklam vererek, ürününüzü satarak ve Daha.
Bugün ücretsiz bir blog başlatabileceğiniz çok sayıda platform var, buna şunlar dahildir: WordPress.com, Tumblr veya Blogger. Ücretsiz bir blog oluşturmak için tek yapmanız gereken kaydolmak ve içeriğinizi yayınlamaya başlayabilirsiniz.
Bizim dünyamızda hiçbir şey karşılıksız gelmez. Ücretsiz bir blog platformunun bir takım dezavantajları vardır. Her platform tarafından belirlenen ve uymanız gereken kurallar vardır. Blogunuzun alan adı, “myblogname.txt” gibi bir alt alan adı gibi görünüyor.wordpress.com” veya “myblogname.tumblr.com”. Blogunuzda yapabileceğiniz sınırlı işlevsellik, eklentiler ve tema seçimi vardır. Son fakat en az değil – genellikle ücretsiz platformlar, blogunuzdan para kazanma fırsatını sınırlar. Kendi kendine barındırılan bir blog kullanarak blogunuzu başlatmanızı şiddetle tavsiye ederim. WordPress.org (bu kılavuzda ele aldığım gibi). Ücretsiz blog sınırlamasının üstesinden gelmenin yanı sıra, blogunuzun potansiyel büyümesi sınırsızdır.
Yani Bir Blog Başlatmak İstiyor musunuz?
Bu, bir blog başlatma ve belki de bundan geçimini sağlama konusunda ciddi olanlar için Blogging 1 Kılavuzumun 101. bölümüdür. Bu yazıda, kullanarak işleyen bir blog kurmak için gerekli adımlara bakacağız. WordPress.
İşiniz bittiğinde, şunları da kontrol etmeyi unutmayın:
Blogunuz için doğru nişi bulma
Blogunuzu geliştirmek için yapabileceğiniz şeyler
Blog trafiğinizi nasıl artırabilirsiniz?
Blogunuzdan para kazanmanın pratik yolları